NRJ

Man kan säga att Nrj var Sveriges första och kommersiella lokala radiokanal. Nrj som började först sänd i Frankrike 1981 och nåde stor framgång, därefter etablerades nrj i andra väst europeiska länder. Men det var inte först när Sverige tillätt reklam i radio som Nrj kom till Sverige 1993, Stockholm var först i landet med en privat ägd radio station.

Vakna med Nrj.

Orginal programet började först sändas på the Voice och hette då Vakna med the voice, programmet har tidigare både sänds via tv och på radio. Programmet har haft en rad olika programledare t ex komikern Özz Nujen och Jakob Öquist.
Programmet har riktat sig främst till ungdomar mellan 15 – 24 år. Nuvarande programledare är Ola Lustig och Malin. Programmet innehåller oftast berättelser och åsikter från programledarna eller egna erfarenheter. Andra program punkter är kändisnyheter om dom senaste nyheterna i kändisvärlden, allt från svenska kändisskvaller till internationella artister. Ett annat roligt segment är NRJ Rapattack  där programledarna har fått tips om en person som har en specifik åsikt, programledarna ringer då upp personen och rappar  för vederbörande under sändning. Rapattacken kan innhålla  motargument där huvuduppgiften är att få personen att ändra åsikt, vilket kan vara rätt så underhållande att lyssna på.

Tävlingar

Vakna med Nrj brukar ha olika tävlingar men en återkommande är tävling så som allmänsbildningstävling där personerna som ringer in och besvarar frågar där hen kan vinna pengar. Andra resor kan vara olika att vinna resor till olika platser som t ex ibiza. Det är dock viktigt att poängtera att  det gäller 18års gräns på tävlingarna samt att vinnaren betalar eventuell vinst skatt. Andra händelser som tävlande har klagat på är att man tidigare har ringt till ett 08 nummer och betalat standard taxa för samtalet medan sedan byta till ett dyrar betalnummer, detta hände en tävlande som trodde att samtalet var gratis. För att sedan upptäcka att telefonräkningen stigit i höjden.

NRJ in the Park

Nrj in park har funnits sen 1999 och har hållt på snart i 10 år. Varje år anordnas det en gratis mini festival i dom största städarn i sverige, Stockholm Göteborg  och Malmö med både nationella och internationella artister. Tillsammans brukar  besökarna antalet upp gå mot 100 tusen varje år. Följade artister var del av line up Afasi & FilthyMadconThe ScriptLazee.  Eventet brukar hållas under sommaren och i Malmö  brukar det vara under Malmö festivalen.